AFLĂ NOUTĂȚILE NOASTRE

Primiți cele mai recente informații despre lemnul compozit prin abonarea la Newsletter-ul nostru.

 Lemnul compozit – Wood Plastic Compozit (WPC) - este un material hibrid care combină calitățile lemnului cu ușurința de prelucrare a materialului plastic și care reușește să înlocuiască cu succes lemnul natural, fără a exista un compromis în ceea ce privește rezistența.

CITESTE IN CONTINUARE

Bencomp obtine certificarea de furnizor de solutii sustenabile pentru case verzi (Green Homes Solution Provider)

Bencomp - WPC Romania - Lemn Compozit

Echipa Bencomp anunta cu mandrie obtinerea certificarii de Furnizor de Solutii pentru Case Verzi pentru profilele din WPC (lemn compozit) produse in fabrica noastra din Buzau si destinate confectionarii de terase, garduri, imprejmuiri, lambriuri exterioare, mobilier urban etc.


Includerea Bencomp in lista de Furnizori aprobati de solutii pentru case verzi s-a efectuat in urma unei analize tehnice efectuata de catre comisia tehnica a RoGBC (Romania Green Building Council). Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) este o asociatie non-profit, apolitica, formata din organizatii active in toata tara care promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica pe durata ciclului de viata a unei cladiri (de la faza de design, constructie pana la operare si deconstruire). Bencomp a devenit membru RoGBC in luna martie 2022 imbratisand viziunea si obiectivele asociatiei.


Consiliul roman pentru Cladiri Verzi dezvolta si implementeaza un sistem national de standarde si certificari pentru cladirile verzi (Programul Green Homes), care sa sprijine atat dezvoltatorii cat si beneficiarii finali in construirea de locuinte prietenoase cu mediul, respectiv in achizitionarea de locuinte eficiente energetic si cu costuri mai mici de intretinere si de mentenanta. 


Programul Green Homes este recunoscut international si sustinut de Directia Generala Energie a Comisiei Europene (DG Energy). Cerintele stabilite prin programul de certificare Green Homes sunt axate atat pe reducerea impactului asupra mediului in timpul constructiei si functionarii locuintelor, cat si asupra sanatatii, bunastarii si sigurantei familiilor care le ocupa. Sistemul de certificare vizeaza toate etapele, de la concept pana la executie, la perioada ulterioara predarii locuintei catre utilizatorul final.


  • Partile implicate in program sunt:
  • Dezvoltatorii imobiliari
  • Furnizorii de solutii pentru locuinte sustenabile
  • Cumparatorii
  • Bancile
  • Certificatorii


Programul Green Mortgage, in stransa legatura cu programul Green Homes, vine cu facilitati suplimentare si costuri reduse pentru cumparatorii care doresc sa achizitioneze o locuinta certificata RoGBC, ceea ce inseamna ca foarte multe banci care s-au alaturat deja inteleg beneficiile programului din punct de vedere al investitiilor.

Valoarea proiectelor rezidentiale certificate in sistemul Green Homes de RoGBC se apropie de 2 miliarde de euro, reprezentand aprox. 10% din sectorul rezidential.


In urma evaluarii RoGBC, profilele WPC (lemn compozit) produse de BENCOMP au punctat pe urmatoarele criterii:

E3 Materiale locale/regionale
E4 Continut reciclat
E5 Surse responsabile din punct de vedere Mediu
H1 Inovatie
07 Oct, 2022
Vrei sa îți faci balustradă din wpc și nu știi cum? Echipa Bencomp te învață! Esti in pana de idei ? Echipa Bencomp te ajuta!
31 Aug, 2022
Cum sa montezi corect un gard WPC fără sa pierzi garanția producătorului
De către Bencomp 17 Jun, 2022
Continuam seria de articole prin care dorim sa explicam clientilor nostri, si mai ales celor care doresc sa devina clientii nostri, ce trebuie sa aiba in vedere atunci cand aleg furnizorul de profile WPC (lemn compozit) pentru gardul sau terasa pe care doresc sa o construiasca.
13 May, 2022
În zilele de 11 și 12 mai 2022 s-a desfășurat – în Pavilionul 3, Sala Titulescu, Romexpo București – conferința națională “Managementul ambalajelor în economia circulară” , un eveniment în cadrul căruia liderii industriei din România au venit să discute problemele cu care se confrunta vis-a- vis de tematica anunțată În cadrul primei zile de conferință au fost analizate ambalajele din perspectiva funcționalității acestora, iar a doua zi a fost dedicata provocărilor actuale în ceea ce privește țintele de reciclare, dar conferința națională “Managementul ambalajelor în economia circulară” abordează ș i alte subiecte de interes. Inovație și cercetare în industria de ambalare Funcționalitatea ambalajelor în contextul economiei circulare Ecodesign, aplicarea cerințelor esențiale de la teorie la practică, reciclabilitatea ambalajelor Eliminarea anumitor produse și ambalaje de plastic de unică folosință, implementarea Directivei SUP Digitalizarea gestionării datelor pentru trasabilitatea deșeurilor de ambalaje, SIATD Eficiența instrumentelor economice, Eco-modulare și taxa pe plastic Noi modele de operare în colectarea ambalajelor, SGR Provocări în atingerea țintelor de reciclare în contextul modificării punctului de măsurare a reciclării Oportunități de finanțare prin PNRR
Pardoseala WPC Bencomp
De către Bencomp SRL 02 May, 2022
Suntem intrebati in ultima perioada de ce preturile profilelor WPC produse de Bencomp in fabrica din Buzau sunt atat de mari. « Comparativ cu ce ? » intrebam si noi, in loc de raspuns… Intr-adevar, intotdeauna cand vrei sa faci o comparatie, trebuie sa ai grija sa compari «mere cu mere» , altfel risti sa ajungi la o concluzie eronata si sa iei decizii de achizitie pe care le vei regreta in scurt timp (mult mai repede decat ti-ai fi inchipuit, de obicei 😢). Wpc-ul de 130 lei/mp este un material produs și adus din China. Un preţ de 130 lei la raft înseamnă 109 lei + TVA , adică 22 euro + TVA/ mp. Preţul transportului din China a ajuns la 12500 USD/container, echivalent cu 10 dolari /mp sau 9.42 euro/mp . Considerând un adaos comercial de 10% (deşi adaosurile comerciale uzuale ale unui revânzator sunt evident mai mult decât duble), rezultă că preţul maxim de achiziţie din China ar trebui să fie (22- 10%) - 9.42 = 10.58 euro/ mp. Într-un mp de wpc mediocru calitativ, preţurile internaţionale ale energiei şi polimerului sunt de 7 euro/ mp, ceea ce înseamnă că lemnul, aditivii antimucegai, antiUV, coloranţii, aditivii de procesare şi manopera costă 3.58 euro/mp, fără a lua în calcul vreun profit al producătorului de profile wpc. Dacă luăm în calcul o manoperă medie (în China salariul net în industrie a ajuns la 800 dolari pe lună), de 4 euro/ mp deck, rezultă că producătorul chinez primește gratis aditivii, lemnul şi lucrează fără profit. Singura explicaţie logică a unui preț atât de scăzut o reprezintă un conţinut de polimer la cel mult jumătate din conţinutul unui deck de calitate şi, de asemenea, lipsa aditivilor care conferă o garanţie reală la ultraviolete, umiditate şi mucegai, aditivi care costă mai mult decât lemnul şi polimerul la un loc. Consecinţele unei astfel de achiziţii se vor vedea în cel mult doi ani, când deckul de 130 lei/mp începe să se crape de la soare, să se umfle de la umiditate şi să se deformeze de la reţeta cu polimer insuficient sau slab calitativ. Acest lucru se întâmplă după ce clientul a plătit deja manopera de montaj , transportul şi evident materialul care nu a rezistat decât o vară.
Mai multe articole
Share by: