AFLĂ NOUTĂȚILE NOASTRE

Primiți cele mai recente informații despre lemnul compozit prin abonarea la Newsletter-ul nostru.

 Lemnul compozit – Wood Plastic Compozit (WPC) - este un material hibrid care combină calitățile lemnului cu ușurința de prelucrare a materialului plastic și care reușește să înlocuiască cu succes lemnul natural, fără a exista un compromis în ceea ce privește rezistența.

CITESTE IN CONTINUARE

Instructiuni Montaj profile lambriu WPC


  1. Inainte de montarea profilelor de lambriu wpc trebuie pregatita suprafata de instalare. Riglele suport se prind la distanta de 600 mm unele de altele si se verifica orizonalitatea/verticalitatea lor cu ajutorul unei sfori bine intinse.
  2. Se recomanda evitarea fixarii riglelor suport pe polistiren, pentru ca in timp acesta se deformeaza sub presiunea riglelor si acestea nu-si vor mai mentine coplanaritatea 
  3. Se pot folosi rigle suport de wpc produse de Bencomp atat in cazul montarii lor pe verticala cat si pe orizontala. 
  4. Prinderea riglelor suport pe peretele de caramida sau beton se face cu dibluri si holzsuruburi, distanta de prindere fiind din 600 in 600 mm. 
  5. Se incepe montajul lambriului de wpc din partea de jos, verificandu-se cu mare atentie orizontalitatea primului profil fixat, pentru ca profilele urmatoare vor prelua eventualele deviatii ale primului profil montat.
  6. Lambriul wpc se gaureste in partea cu canal cu un spiral cu 1 – 2 mm mai mic decat diametrul holzsurubului cu care lambriul se va prinde de rigla suport. Se alizeaza usor gaura pentru a permite ingroparea capului holzsurubului in profilul de lambriu. 
  7. Dupa fixarea primului profil de lambriu, se bate cu un ciocan de cauciuc al doilea profil peste primul, mascandu-sa astfel holzsuruburile de prindere ale primului profil.
  8. Se verifica periodic orizontalitaea/ verticalitatea profilelor montate.
  9. E obligatoriu ca marginile tuturor profilelor de lambriu sa se sprijine pe rigla suport, deci la montajul unui nou rand de scanduri pe directia longitudinala, mai trebuie fixat o noua rigla suport, in acest caz , distant intre riglele suport devenind maxim 50 mm.
  10. Profilul de capat ( cornier) se prinde cu holzsuruburi in ambele planuri de lambriu. 
  11. Spatiile pe directie longitudinala intre 2 profile de lambriu consecutive sunt de 5-6 mm pentru o lungime a profilului de 4000 mm


Instructiuni de intretinere:

Lambriul de wpc poate fi spalat cu jet de apa la presiune medie si un detergent diluat.

Daca apar pete de mucegai ( datorate proastei ventilatii), folositi solutie diluata de clor activ.

In cazul petelor de grasime, folositi imediat un detergent degresant, daca acestea persista, folositi o perie metalica sau hartie abraziva.

Nu se folosesc solvent organic pentru curatarea scandurilor wpc.


Scandurile de lambriu wpc se pot si vopsi daca sunt periate/ slefuite in prelabil ( nu se aplica vopseaua pe profile lucioase!). 

Faceti mai intai o proba pe o suprafata mica, inainte de aplicarea vopselei pe toata suprafata!


Greseli care duc la pierderea garantiei :

  1. Fixarea riglei suport pe izolatie de polistiren ( expandat sau extrudat).
  2. Nerespectarea spatiilor longitudinale dintre scanduri.
  3. Strangerea la maxim a suruburilor de prindere a lambriului pe rigla suport.
  4. Nerespectarea jocului de 1 – 2mm dintre diametrul gaurii de trecere si diametrul holzsurubului de prindere.
  5. Neasigurarea unei ventilatii naturale suficiente pentru uscarea la vant a lambriului dupa reprizele de precipitatii.
  6. Agatarea de peretele lambrisat cu wpc a unor greutati care duc la deformarea profilelor montate.
  7. Apropierea de peretele lambrisat cu wpc a unor surse de caldura cu temperatura de peste 60 grade Celsius.


Garantia de 5 ani a lambriului de WPC se refera la rezistenta la intemperii ( rupere, fisurare, crapare) si se limiteaza doar la inlocuirea profilelor avariate.

Culorile din cataloage nu sunt contractuale, acestea putand varia in functie de culoarea materiilor prime folosite, de adancimea de periere si de sensul de montaj.

In primele doua- sase luni de la montaj, in functie de gradul de expunere solara, scandura se va deschide la culoare din cauza radiatiei solare, inainte sa ajunga la culoarea finala. Acesta e un fenomen natural care nu trebuie sa va ingrijoreze, datorat liginiei din faina de lemn, constituentul principal al scandurii de wpc.


Foto – Lambriu executat din profile WPC Bencomp

Share by: